onsdag den 8. maj 2013

Sprøde og smagfulde kyllingenuggets

Kyllingenuggets er vist en klassiker hos både børn, voksne mænd og tømmermændsramte :) Disse er fyldt med kylling og med masser af smag, sundhed og crisp. De er LCHF venlige og uden tilsætningstoffer, mel og friturestegning. De tager ikke lang tid at forberede og da de laves i ovnen, er der ingen grund til at ty til de usunde. Så lav dem selv og brug masser af kød - det er SÅ meget bedre!
Jeg blandede kokosmel og sesamfrø som panering, men her kan også bruges blendede mandler eller andre gode sager :) De kan spises med hjemmelavede fritter, en god salat eller som snack med en masse dipping. 
Opskriften her passede til aftensmad til to personer inkl. frokost dagen efter - lav den mængde kylling du ønsker.

2 kyllingebryst
1 æg
Ca 1 spsk olie
Kokosmel
Sesamfrø
Krydderier efter smag - (Jeg brugte salt, peber, paprika og chili for at give det en "barbecue" smag) 

Tænd ovnen på 200 grader. Skær kylling i den ønskede nugget-størrelse, bland æg og olie i en skål og kokosmel, sesam og krydderier i en anden. Vend først kyllingestykkerne i æg/olie blanding og derefter i paneringen. Lægges på bagepapir og i ovnen i 20 min - vend dem efter 10, så de får på begge sider. 
Spis og nyd smagen og sprødheden :) 

Vi fik dem sammen med sellerifritter, tomatsalat og fetadippen (lavet uden hvidløg) 

1 kommentar:

  1. hvor meget salt, peber, paprika & chili, skal der i? :)

    SvarSlet