torsdag den 28. februar 2013

Det famøse stenalderbrød


De fleste kender det vist efterhånden - stenalderbrødet med frø, kerner og nødder. Det er er glutenfrit og dermed en del af LCHF og paleo-tendensen. Det smager så godt, at jeg faktisk bager det så vi hele tiden har et herhjemmme. Det er en smule dyrt at lave, så jeg prøver at holde mig til et stykke om dagen, selvom det nogle gange er svært ;)

onsdag den 27. februar 2013

5 km morgenløb

Morgenens løbetur skulle være kort og hurtig:


Jeg er til daglig i prakik og hverdagene kan nogle gange godt være lidt lange. Jeg kan derfor godt lide at stå tidligt op, løbe en kort og hurtig løbetur, hjem i et varmt bad og så ellers fortsætte dagen som jeg plejer.
Det giver mig en dejlig energi til resten af dagen, hvis jeg starter den med en løbetur i de tidlige morgentimer med God morgen P3 på ipoden. Der er ikke mange biler eller mennesker på vejene, og jeg nyder den stilhed, der endnu ligger over byen :)

mandag den 25. februar 2013

Müsli med kerner, frø, nødder og linser

Skyr med müsli og vindruer, blåbær og jordbær
For mig bliver morgenmaden altid lidt mere spændende, hvis den indeholder skyr med frugt og müsli. Det fantastiske er, at frugten varierer efter årstiden og på denne måde er det en morgenmad, jeg aldrig bliver træt af.
Når det kommer til müslien kan jeg bedst lide at lave den selv, da jeg ofte synes dem man køber er lidt kedelige og det er rart selv at bestemme indholdet. Denne er med masser af kerner, frø og nødder og indeholder derudover linser, rugflager og kokosmel.

lørdag den 23. februar 2013

Grøntsags"spaghetti" med kødsovs


Okay, jeg må indrømme, at princippet med at skære ned på indtaget af kulhydrater og op for proteiner og fedt tiltager mig lidt! Derfor blev denne stenalderkost/LCHF-inspireret spaghetti bolognese gårsdagens aftensmad.
Den er baseret på idéen om mere fedt og protein i kosten og færre kulhydrater. Spaghettien er skiftet ud med forskellige grøntsager, kødsovsen indeholder bacon og hele portionen blev toppet med parmesan - mums :)


fredag den 22. februar 2013

Bakkeløb

Dagens løbetur

Der er ingen tvivl om at løb på bakker er godt for en. Baller, læg og haser bliver sat på prøve, når man eksplosivt tvinger dem til at blive aktiveret. Derudover bliver muskler i ryg og mave styrket, da man skal bevare sin løbeteknik selvom det går opad :)
Koordineringsevnen og ben, ryg og mave har derfor rigtig godt af et par bakketure engang imellem, hvis man vil blive blive en bedre løber.


Et lille tip til løb i denne kolde tid: Hav et par korte løbetights indenunder de lange, så bliver lår og baller ikke så kolde.





onsdag den 20. februar 2013

Rødbedeomelet

En lidt tøset udgave af en omelet



Visse ting er gode altid at have i køle -og køkkenskabet. Jeg har altid æg i køleskabet, fordi jeg mener det kan redde enhvert måltid. Æg kan laves på mange måder; kogt, på panden, i ovnen eller noget helt andet.
Jeg laver tit en omelet af et æg - og tilføjer gerne ekstra grøntsager til æggemassen. Her har jeg brugt en rødbede, hvilket giver omeletten lidt sødme og en flot rød farve.


tirsdag den 19. februar 2013

Blomkålsbrød

Blomkålsbrød/pandekage/snack


Jeg ved ikke lige hvad jeg skal kalde de fancy blomkålsklatter, jeg fik kreeret i dag. Men lækre er de :)


De er dejlig nemme at lave, smager skønt og de kan både bruges som brød, snack eller anden tilbehør.


mandag den 18. februar 2013

Intervalløb

Intervalløb fra morgenstunden


Mandag morgen, tid til intervalløb. 
Siden december har jeg en gang om ugen løbet intervaller og jeg er begyndt at kunne mærke effekten af det - man bliver faktisk hurtigere! 

For tiden løber jeg helst interval på løbebåndet i træningscentret. Det giver mulighed for at styre tiden og hastigheden fint, men jeg tænker, at jeg til sommer også vil løbe intervaller udenfor. 

søndag den 17. februar 2013

Fetadip

Jeg elsker dip!


- Der er simpelthen så mange muligheder, både med form, farve, konsistens og tilbehør. Der er bare ikke noget bedre end at dyppe sin mad i en dip, som tilføjer retten en helt anden smagsoplevelse. 
Jeg spiser aldrig færdigkøbt dip, som eksempelvis humus og kims holiday, fordi det er så meget sundere og lettere at lave det selv. Derudover giver alle de hjemmelavede dip min mulighed for at eksperimentere. 

Min glæde for dip vil derfor præge bloggens første opskrift-indlæg. Flere vil følge! 

Denne fetadip med tomat, er virkelig god, man skal være opmærksom på at feta i sig selv er meget salt, så hold igen med det. Spis den evt. sammen med mad, der ikke er så kraftig i smagen, eksempelvis grøntsagsstænger eller kyllingefrikadeller. 

De første tanker

Så er jeg i gang... 

Første blogindlæg - og de første tanker


Ønkset om at starte denne blog har egentlig været der længe, men jeg har ikke følt det var tiden til at starte den før nu.
Den har været længe undervejs, fordi jeg har tænkt meget over, hvad det kræver at have en blog - skal jeg være aktiv hver dag? Hvor kreativ skal jeg være? Og hvad skal indholdet være?
Jeg elsker at lave mad - og mine tanker kredser ofte om nye opskrifter og nye måder at tilberede maden på.
Derudover er træning og motion en vældig stor del af mit liv.
Motion og mad hænger jo ofte sammen, så derfor er bloggen præget af begge dele, hvilket jo er win-win :)

Men efter emnerne kom på plads for snart mange måneder siden, begyndte jeg har blive lidt bange ved tanken om  at skulle blogge; Bliver min glæde ved at lave mad pludselig et "skal" lave mad?
Vil træning kun blive noget jeg gør for at kunne skrive om det?

I første omgang blev bloggen derfor ikke til noget, men jeg har simpelthen ikke kunnet slippe tankerne om at blogge om mine motions, trænings og mad op -og nedture.
Min omgangskreds har vist også et par gange eller to opfordret mig til at gøre det :)

SÅ nu er jeg i gang - lad os se hvordan det går! Velkommen til.